Σαλάτα με Κινόα Ρεβύθια και Πορτοκάλι

Υλικά:
- 200gr κινόα βρασμένη
- 200gr ρεβίθια βρασμένα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
- 1 μικρό φινόκιο κομμένο λεπτές φέτες
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα & φιλέτο)
- 1 λεμόνι (μόνο το ξύσμα)
Για την Ντρέσινγκ σως
- 30ml λεμόνι
- 1 κουταλάκι χυμό από το υπόλοιπο πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 100ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπόλ ανακατέβουμε όλα τα υλικά μαζί, ρίχνοντας και το ντρέσσιν το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι (πιπέρι κατά την γεύση μας). Μπορούμε να διατηρήσουμε την σαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ημέρες, σε στεγανό σκεύος, χωρίς όμως να προσθέσουμε ντρέσσιν και καρυκεύματα (αλατοπίπερο). Μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο και ένα φιλέτο αν θέλουμε να δώσουμε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα!
Tip: Η σαλάτα μπορεί να αποτελεί ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για ένα ψάρι, ψητό στη λαδόκολλα.